Tuesday, December 27, 2022

Oatmeal Stout

Oatmeal Stout (Poppels, Rootsi) prk 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Oatmeal" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Oatmeal" ja 3,39 punkti.

Tootjainfo (Guugel-tõlke kaudu): "Oatmeal Stout is a lighter stout, the addition of oats helps create fullness and body. The beer has roasted notes on the base, which are complemented by lighter notes of caramel and chocolate. A beer with low bitterness that goes well with food.
IBU 30"

Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - vähese sünkpunase kõrvalhelgiga must. Aroom on magus-hapu, röstine, isegi veidi kõrbenud.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja röstihapu. Keskmaitse - mõrkjas-hapu, veidi söestunud ja kuiv. Lõppmaitse - röstine, kerge, siidine ja pihlakane. Järelmekk muutub magusamaks ja taskaalustatumaks.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-mõru-magusaka buketiga hea taseme rüübe. Joodavuse ja maitsekülluse mõttes võiks panna palju kõrgema hinnangu, kuid see õlu ei täida peamist ootust, mida kaerastoudid pakuvad ehk siis sametist pehmet suutunnetust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment