Thursday, December 8, 2022

Viking Line IPA

Viking Line IPA (RPS, Soome) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liifimääratlus: "IPA - English" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - English" ja 3,38 punkti.

Tootjainfo: "The pale malt body lets the hops of Simcoe and Nelson Sauv unleash. Mineral-rich water has been used to make IPA to emphasize the bitterness of the hops. A touch of caramel malt guarantees a balanced taste.
This collaborative product is available on all Viking Line ships, exclusively! You can't taste this delicacy anywhere else but on ships, so head towards the maritime atmosphere!
Hops: Simcoe, Nelson Sauvin
Maltaat: Pilsner, Caramel, Wheat
Raw materials: Water, Barley malt, Wheat malt, hops, yeast"

Huvitav on see, et õlle infomaterjalides räägitakse ka millestki kui "hint of seasalt" aga tooteinfos on hoopis "mineral-rich"

Väike lihtne pudel, punavalge vahutav sildikujundus. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kuldne. Aroom on väga meeldivalt värske, apelsinine, greibine ja huvitavalt pisukese toore värske redise vürtsika kirvendusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi kehakamaks ja mõrumaks, rauarohkemaks ja veidi greibiseemne õli meenutavaks. Lõppmaitse - kuiv, keelekülgi pisut survestav, karge, värke ja tõepoolest mineraalne. Järelmekk - vääääga huvitavalt korraga kahes keeles rääkiv: põhitoon on hapukas-mõru metalne reibas tenor, sellega laulab kenas kooskõlas aga ka karamelline magus meevahane bariton. Kümnekonna sekundi pärast lööb keelepäral lainetama ka kena vürtsikas virmalistemäng

Keskmisest nati raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõru-vürtsika buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Juba joogina ise on on see värske ja karge IPA kiiduväärne; teadmine et see on ühe laevaliini nö pardaõlleks disainitud ja ka aktsepteeritud paneb aga lausa imestusest kulme kergitama - tavaliselt on säärasteks valikuteks midagi igavalt turvalist.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment