Friday, December 9, 2022

New England India Pale Ale

New England India Pale Ale (Poppels, Rootsi) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang 89 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,65 punkti.

Tootjainfo (Guugel-tõlke kaudu): "This is a type of IPA originating from Vermont, New England. A juicy beer style with lots of hops but less bitterness than in a traditional IPA.
IBU 30"

Väike purk, igav sildikujundus. Valge vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - hämuselt kollane.

Arooooom mmmmmm - see on humalanektar! Värske, troopiline, tsitruseline, mahlane, päikeseline, vaigune ja virsikuoranž!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mahlaselt laksuv ning lainetav. Keskmaitses kribivad keelekülgedel humalakassid ja maitsenäsade vahel sõeluvad vaigusiilikesed. Lõppmaitse - tormakalt magus-mõru-vürtsikas, humalahammustusega ja sätendavalt kuld-litriniline. Järelmkk - hapu-magus-vürtsikas, krõbedalt vaigune, männiokkaline ja vasika-keele-kare.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse ning ühtlasi mahlase paletiga, hapukas-mahlane-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika-magus-hapukas-kribava buketiga ÜBERtaseme rüübe. Mahlane ja humalahammustusega - just täpselt nagu ükse NEIPA olema peab. Ainuke miinus on lame suutunnetus, mis kribeleva humalakirvendusega loob kummalise tajuhäire
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment