Friday, December 16, 2022

Kamin

Kamin (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double" ja hinnanguks 4,21 punkti.

Tootjainfo: "A Cognac, Sherry, and Islay whisky BA Imperial porter."

Väike lihtne pudel, mille vahakael annab märku keelel ennast valmis seada. Sildikujundus meeldivates soojades-leekivates värvides. Sõrmepaksune pruun vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - pimendatud söekeldrimust.

Aroom - suits ja kuivatatud ploomid. Rummikook ja Vana Tallinn. Rahulolev murakaliköör.

Esmamekk üllatab sellega, et polegi nafta, vaid üsna voolav vedelik. Selline ploominalivka ja murakalikööri vaheline.

Keskmaitse - veidi metalne, vasksest pitsist pakutud ürdiliköör. Stroh baasil tehtud pihlakanastoika.

Lõppmaitse muutub juba veidi kreemisemaks, unistavamaks ja rinnahäälsemaks, ümisedes vaikselt laulda mingit igatsevat mägilaste viisi, ajade pea kinnisilmi kuklasse ja pannes ümbritsevad vaikima, et sellest osa saada.

Järelmekk - metallrosinatest tehtud raudrüü ripub seinavaibal koos ploomikilbi ja kaneelimõõkadega, meenutades võibolla väljamõeldud minevikku, kuid sel unistuste hetkel ei hakka keegi ennast vaevamagi, uurimaks asjade tegelikku tausta. See hetk on ilus ja õhtu õdus ning milleks end reaalsusel segada lasta.

MEGAMAJANDUSLIKULTMEELELINE! Siin pole ühtegi eraldiseisvat nurka, mille peale kiljudes osutada ja öelda, et "midagi sellist pole sa varem saanud", kuid kergelt suitsutatud pihlakanastoika ja metallõunase odraveini sugemetega joogipoolis paneb sind kõigega leppima, ka iseenda ja tänase õhtuga :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment