Saturday, March 1, 2014

Amager IPA

Amager IPA (Amager, Taani). pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus - läänekalda IPA. Ratebeer pakub 96
ja beeradvocate 82 punkti.

Tootjainfo: "Forget about India Pale Ale being an English beer, which should be robust enough to withstand the long sea voyage from England to India. Our version of an IPA is totally inspired by the new interpretations, especially those found on the U.S. west coast. A solid malt base, combined with Simcoe, Amarillo and Cascade hops and then just dry hopped enough to ensure that the hop burn is thorough. It is fruity and fresh, it’s bitter like hell and it is strong enough to give you a little kick if you drink a couple of bottles or three.
This is how we make a great IPA at Amager. We don’t have a single doubt that you will enjoy our IPA , because it is a damn good beer. Cheers!
Ingredients: Water, barley malt , hops, and yeast"

Keskmist mõõtu pikakaelaline pudel, kirjuvõitu silt kujutab odrapäid ja humalakäbisid. Õrnalt kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist ning on tihe ja väga kauakestev. Õlle värvus - õrna uduvinega kastanpunane. Aroom on selline, mis humalasõgeda inimese paneb õndsalt ja leebel naeratama - see kleepjalt vaigune ja vürtsikas, kergelt kõdune ja sutsu soolakas.

Esmamekk on keskmisest kröömike kergem ja leebelt magusakas. Keskmaitse käänab end hapukalt vürtsikaks, lõppmaitse seejärel aga lausa silmikissitavalt vürtsikalt mõrkjaks, meenutades seedrikäbi vaiku ja kumkvaate, apelsinikoort ja greibimahla. Järelmekk on piiiiikkkk ja kleeepjas, takerdudes karedate humalaväätidena keele külge.

Keskmise kehaga, õlise paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Siia juurde tahaks praegu midagi kerget ja hapukat, nt marineeritud kurke!

--------

pilt siit

No comments:

Post a Comment