Monday, March 31, 2014

Muraste murdja 4,8%

Muraste murdja 4,8% (Muraste, Eesti) pdl 0,5 %vol. alc 4,8% Pealkirjas on kangus välja toodud, et samanimelise õllega, mille kangus oli 5,0%vol.
mitte segamini ajada

Tootjainfo: "Koostis: vesi, linnased, pärm, humalad Hallertau, Citra,. 56 IBU. pastöriseerimata, filtreerimata"

Kääniskorgiga keskmist mõõtu pudel, stiilne sildikujundus, mille pitserikujutisel villimise kuupäev. Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasist, olles vägagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on kergelt sidrunjalt happeline ja humalaselt mõrkjas, selle kõige taga hõljub aga nagu hea ingel pehme ja naeratav linnasemahedus.

Esmamekk on kergeke ja vürtsikas-mõrkjas. Keskmaitses troonib tihke mõrkjas linnasekuningas, kelle vasakul õlal istub hapukas-vürtsikas kuradike ja paremal leebelt magusakas ingel. Lõppmaitses on selge, et seekord jääb kuradike peale, kuid ... no ta on nii nunnult krapsakas, et kohe lust vaadata ja mekkida. Järelmekk on karge ja karastav, jutskui oleks varahommikul endale kapaga külma vett pähe valanud.

Kerge kehaga, kuiva paletiga, vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga väga kiiduväärne rüübe. Nisuõllede perekonna tavaliste pehmete täidlaste esindajatega on sugulus muidugi nõrgapoolne, kuid tulemus seda huvitavam. Hmm, praegu sooviks vürtsikilu!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment