Sunday, March 16, 2014

Bracia

Bracia(Thornbridge, UK). pdl 0,5 l. alc 10,0%. liigimääratlus: traditsiooniline / inglise kange eil. 100 punkti ratebeeris ja 93 beeradvocate järgi!!!!

Tootjainfo: "Bracia is the Celtic name for a beverage brewed in Iron Age Europe with reference found on a Roman inscription at Haddon Hall, Derbyshire. Little is known about this except it was high in alcohol, brewed with cereals and, most probably, honey. Thornbridge’s Bracia has been infused with a generous amount of dark and bitter Chestnut Honey. This was sourced by Head Brewer Stefano Cossi from Beekeeper Onelia Pin in the Alpine foothills of North East Italy. Aromas are of chestnut, honey, cappuccino, white chocolate, dark fruits, vibrant fresh peel. The mouthfeel is velvety and rich, with notes of coffee, chocolate, liquorice and hazelnuts with warming alcohol, cocoa and a little peat in the finish. Malts: Maris Otter, Brown, Munich, Dark Crystal, Black, Chocolate, Peated and Roasted Barley. Hops: Target, Pioneer, Hallertau Northern Brewer and Sorachi Ace. Bracia can be cellared for up to one year, maybe longer. Its flavours will evolve so why not enjoy the experience of opening a bottle every once in a while."

Keskmist mõõtu lihtne pudel, veinile omase disainiga pudel. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles kaugelt üle keskmise püsiv. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroomis domineerib kange kohvi, lisandub piimašokolaadi malbe toon.

Esmamekk on ... oo kui siidine, selline raskelt voogavalt siidine ja õline ja kaugele ära viiv. Keskmaitse üllatab tõsiselt oma raskuse, jõukuse ja pillavusega ... kas siis selline oli ürgne õlu? Siin on kibekasmagusat mett ja mõrkjaid ürte, lagritsat ja mingeid tundmatuid, kuid oi-kui-meeldivaid puuvilju! Lõppmaitses mängivad omavahel kakaopruunid poisid ja piimvalged piigad, andes tulemuseks ... ei mitte seda mis te arvate, vaid hunnitult luksusliku šokolaadikokteili!  Järelmekk on rahulik ja aeglane nagu mõõdukalt purjus kaplan, kes loeb luksudes oma missat, hoolimata sellest et ta pole mitte kantslis, vaid kõrtsis ... kuid ega lauanaabrid seda pahaks pane, müksides vaid üksteist ja viibates lustakalt peaga püha isa poole, kes on korraga nii inimlik ja oma.

Raske kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika-mõrkja buketiga geniaalselt oivaline MEGARÜÜBE ... elamuse muudab eriti teravaks see lugu - et tegu on rauaaegse Euroopa ürgõllega ... see polnudki nii pime aeg, või mis :) Serveerida seda õlut tuleks koos süte kohal röstitud pooltoore lihaga.
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment