Thursday, March 6, 2014

Old World Russian Imperial Stout

Old World Russian Imperial Stout (BrewDog, Šoti). pdl 0,66 l. alc 9,5 % Liigmääratlus: inglise IPA. 98 punkti ratebeerist ja 88 beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "Gently crated by hand in Scotland, this Old World Stout perfectly recreates the imperial beers of years gone by; brewed to the traditional percentage of alc. 9.5% by vol. To avoid freezing during its journey across the Baltic Sea to snowy Moscow. 
All full bodied taste, this opulent whirl of hops and malt even rivals the most colourful of imperial faberge eggs. 
Originally created to celebrate the Russian royal family, this beer is a fitting tribute with which to toast your own empire"

Kopsakas lihtne pudel, lillakirjul sildil venelikud motiivid ... ja miskipärast öökull? Tumepruun kahesõrmene vaht on tihe ja püsiv. Õlle värvus - lootusetult must. Aroom mõjub kui tripel-soutide klassika ... raske ja kohvine, veinine ja õrnalt suitsune, lausa lihalik!

Esmamekk ... ooojaaa ... see on siidjalt pehme ja sametjalt tihke, kuninglikult külluslik, mõrkjas-magus. Keskmaitse toob silme ette selle purjelaeva kapteni kajuti, mis säherdust õlut oma trümmis kandis Peterburi poole. Punane puu ja pruun nahk, vasksed illuminaatorid (see pole ju mõni luksuslaev, kus oleks uhkustavad suured aknad) ning raskel laual kaardi ja kiiker. Noh ja muidugi peeker. Suur peeker, täis mustavat nestet. Ja kapten, kes tavaliselt eelistab rääkida kahesõnaliste lausetega ja sedagi oma papagoiga. Nüüd aga on kohale kutsutud pootsman ja kaks vana merekaru möirgavad naerda roppude naljade peale, mida on sadamakõrsidest korjatud. 

Lõppmaitse näeb meie merehunte juba laua taga tukastamas, sest see suitsutatud ploomide ja tammevaadi hõngune märjuke armu ei anna. Üle ukse piilunud kokapoiss keerab samuti punnsuutäie kõrisse ja pageb, sest papagoi krääksub vihaselt. Kuid pole hullu, täna magavad need kaks habetunud kolli nagu lapsukesed. Järlemekk teeb neile pai ja läheb kah magama, kuivatatud kirsside ja banaanilikööris ligunenud rosinate lehv taga hõljumas. 

Rrraske kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Ei tea, kas suitsuploomid sobiks siia juurde? Koos kaeraküpsistega. Aga miks mitte?
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment