Sunday, March 2, 2014

La Trappe Puur

La Trappe Puur (De Koningshoeven, Holland). pdl 0,33 l. alc 4,7%. liigimääratlus - belgia hele eil. Ratebeeri hinnang 49 ja beeradvocate'i oma 81. Kuidas on võimalik, et mõni trappist-õlu nii madala hindega on, küsite? Vastus selles, et vanad ja väärikad tegijad on otsustanud kaasa minna trendimängudega ning tootnud ökoõlle ... need kipuvad aga kõik kuidagi nadid olema. No aga kaeme perra.

Tootjainfo: "Unfiltered top-fermented organix quality beer. This Trappist is light, easy going and fresh-hoppy. Only quality organic ingredients were used and green energy. That’s why it is called Puur (Pure)."

Väike proofilkirjetega pudel, kahvatu sildike. Helevalge sõrmepaksune vahukiht on suhteliselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kahvatukollane. Aroom on värske, vesine ja leebelt linnaseline. 

Esmamekk on väga kerge ja mõrkjas. Keskmaitse muutub linnaseliset magusakamaks, kuid värske humalane mõrkjus jääb domineerima. Lõppmekk muutub veidi nüansirikkamaks, siia lisandub valgete pooltooreste viinamarjade hapukust ja valge pipra õhetust. Järelmaitse on väga kerge, meeldivalt värske ja vürtsikas.

Väga kerge kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga lihtsapoolne, kuid siis meeldiv rüübe. Trappist-õllede perekonnast kõige kahvatum tegelane, kuid keskmise belgia heleda õllena täiesti rüübatav. Pakkuda koos brie juustuga.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment