Sunday, March 16, 2014

Champagne Biere (10%)

Champagne Biere (10%) (Kastani pruulikoda, Eesti). Pdl 0,375 l. alc 10 %vol. Liigimääratlus - odrašampus.

Miks ma tähistasin seda õlut just niimoodi "Champagne Biere (10%)"? Asi selles, et Gambrinuse käest on juba läbi käinud sama nimega õlu, mille kangus oli 5,6%vol.

Keskmisest väiksem pudel, mida sulgeb hobipruulide puhul tavatu korgist kork. Valge suuremulline vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis taandub üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldkollane.

Aroom on väga meeldivalt linnaseline ja kergelt veinine, meenutades oma vürtsikusega belgia tripeleid või parimaid saisone.

Esmamekk on keskmisest tublisti raskem ja magus-vürtsikas. Keskmaitses seguneb taaskord õllelik linnase karameljus ja veinilik puuviljane hapukus. Lõppmaitses lisandub valgete viinamarjade foonile mõnus vürtsikas õhetus, meenutades rosepipart ja nelki. Järelmekk tekitab naeratuse ja naudingu kurde silmanurkadesse ... see on kui soe päikesehelk heledates toonides verandal, kus koos šampanjaklaasi käesveeretavate valgetes ülikondades härrasmeestega istub maani suvekleidis ja laias kübaras daam, paitades süllepugenud siniste silmadega angoora kassi.

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-vürtikas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Soovitav pakkuda koos heledate viinamarjadega.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment