Sunday, March 9, 2014

Iron Maiden Trooper

Iron Maiden Trooper (Robinsons, UK) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: premium bitter. Ratebeeri hinnang on 46 ja beeradvocate oma 77 punkti.

Tootjainfo: "Trooper is a premium British beer inspired by Iron Maiden and handcrafted at Robinsons brewery. Being a real ale enthusiast, vocalist Bruce Dickinson has developed a beer which has true depth of character. Malt flavours and citric notes from a unique blend of Bobec, Goldings and Cascade hops dominate this deep golden ale with a subtle hint of lemon."

Lihtne keskmises mõõdus pudel. Väga efektne ja moderne sildikujundus. Kreemikasvalge kahe sõrme paksune vahukiht muutub hõredaks, kuid püsib siiski mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt oranžikaskuldne merevaik. Aroom on leebelt linnaseline ja veidi mesine ning võine.

Esmamekk on kergepoolne ja mõrkjas. Keskmaitse on linnaseliselt karameljas, mee ja kaeraküpsiste moodi. Lõppmaitses hakkab juba kohale jõudma ka stiilile vajalikku vürtsikat mõrkjust. Järelmaitses on taas kohal diatsetüül (võimaitseline toon) ning veidi vürtsikust, meenutades pirnikonservi.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga lihtsapoolne rüübe, millel lubatud premium bitterist on küll kohal "premiumile" kohane linnaseküllus, kuid vähevõitu oodatud mõrkjust. Sobilik koos keedetud loomakeelega, mida pakkuda koos mädarõikavahuga.

----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment