Saturday, March 15, 2014

Blithering Idiot

Blithering Idiot  (Weyerbacher, US) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Liigimääratlus: odravein. Ratebeeri hinnang 96 ja beeradvocate oma 83 punkti.

Tootjainfo: "At Weyerbacher, we prefer to brew things true to European style guidelines, so our barley wine is definitely on the malty side, without being overly sweet. Notes of date or perhaps fig on the palate follow a pleasurably malty aroma to your taste buds. The finish is warm and fruity, and begs for the next sip."

Lihtne väike pudel, kirjuvõitu sildil klouninägu. Õrnalt kreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis kaob valju kohinaga kiirelt 0'ks. Õlle värvus - tuhmilt pronkspruun. Aroom on meeldivalt puuviljane, koduveinine ja sisaldab seda, mida inglise keeles nimetatakse "booze" :)

Esmamekk on keskmisest vaid sutsu raskem (mis on üllatav sellise stiili ja kanguse puhul) ning hapukas-magus ja keeleotsa alkoholiselt näksiv. Keskmaitse meenutab parimaid aprikoosikompotte ja marineeritud pirne, kreegiveini ja ahjuõuna. Lõppmaitse paneb suisa nurruma ... siin on pikka ja vaikset mõtisklust, küünlaleeki vahtimist ja targalt kõlavaid, kuid haakumatuid lauseid. Melass ja rosinad, ülekõrvetatud suhkur ja kõrvetatud puitpeeker. Järelmekk katab kogu keele veidi hõõguva pirnipovidloga, raputades sinna lisaks veel sutsu vaniljesuhkrut ja veidi valget pipart.

Keskmisest raskema kehaga, õlija paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika oivalises tasakaalus oleva buketiga überrüübe, tõeline talveõhtu soendaja, mille liigtarbimine võib viia pealkirjas oleva seisundini, mille kohmakas, kuid kunstipärane tõlge kõlab "lämisev idioot" :) Sestap tuleb peale süüa ohtralt ahjupraadi hapukasastega!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment