Sunday, March 23, 2014

Thirsty Trout Porter

Thirsty Trout Porter (Dark Horse, USA) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: (balti?) porter. Ratebeeri hinnang on 92 ja beeradvocate 85 punkti.

Tootjainfo: "A richly malty ale, with clear characteristics of dark chocolate and black malt, and hints of black licorice, ale fruitiness, and molasses in the finish."

Lihtne väike pudel, sinine kirjuvõitu silt.  Pruun vaht moodustab mõnemillimeetrise kihi, mis vajub kiirelt kirmeks. Õlle värvus - must. Aroom on pehmelt ja ümaralt kehakas, kõrvetatud linnaste hapukas, kohvine ja šokolaadine ning melassi magusmõrkja kõrvaltooniga.

Esmamekk on raskepoolne ja hapukas. Keskmaitse on sametpehme, magus-hapukas, melassi ja kuivatatud viigimarjade olekuga. Lõppmaitse viskab sisse veiniseid noote ja natuke lagritsa mõrkjas-nätsket vürtsikust. Järelmekis segunevad tumedad ülekuivanud rosinad ja kirsi-šokolaadi-kreemikook.

Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERRÜÜBE! Siia juurde pakuks kirsse šokolaadis.

----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment