Saturday, March 22, 2014

Clown King

Clown King (BrewDog). pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. liigimääratlus: ameerika odravein. 92 punkti ratebeeris beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud

Tootjainfo: "The infamous Clown King is in town, with his twisted circus of salaciousness. Ready to corrupt the senses, he’s brought together two show-stopping acts in a riot of flavour and aroma. In this two-ring extravaganza, an imperial pale ale and a barley wine come crashing together, and left standing in the sawdust is an American Barley Wine. This freak of nature might be red, but that’s where the similarities with a normal clown’s nose end - on Clown King’s nose you’ll find all the fun of the fair, with caramel and toasted marshmallow aromas, but also raisin and dried fruit. With toasty malt and sweet dark fruit flavours, and a smooth, chewy mouthfeel, you’ll be lulled into a false sense of security, before the Clown King springs up and flings a bucket of spicy, fruity hops right in your face. With such complexity and flavour packed in, like a tiny car full of clowns, you’ll soon be on your feet, joining in with the thunderous applause, when suddenly the Clown King is gone, leaving only a fleeting sense of warmth, and a desire to follow him onto the next town, where the show will begin all over again"

Väike lihtne pudel, tumelilla silt. Kreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse rahutu kihi. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane. Aroom ... ooo see aroom ... see on purjus ja vägev kui pootsman sadamakõrtsis. Siin on alkoholisoojust ja veinilikku kleepjat magus-haput.

Esmamekk on tihe ja magus-vürtsikas kui sadamas tolgendav kuraasika olekuga piiga, kel mõttes väike pahandus. Keskmaitse paneb pootsmani silmi kergitama - sihandset maitselaksu pole see vana merekaru ammu tajunud - siin on kaugemaa puuvilju ja meretaguseid vürtse, sekka valget rummi ja tuttava kõrtsmiku poolt kõrvale pandud hääd ning pikalt laagerunud portveini. Lõppmekk viib sadamapiiga ja pootsmani ühe laua taha ... ühelt poolt pettusega pooleks pakkumine, teisalt kogenud ja rahulolev enesekindlus ... et kui suudad üllatada, siis pole ka kahju! Ja see sinder suudab! Oi kuidas suudab! Pillavalt kulutatud humalad panevad selle odraveini mängima moel, mida ta poleks ka ise endast oodanud. Järelmaitse ütleb, et see pidu kisub pikale ... sest meeldib kõigile ja kõrtsmik pole kah vastu :)

Tallanahana tihke ja tavotina tiheda kehaga, veinina kleepja paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Siia juurde tuleb pakkuda õlletaignas küpsetatud kalatükikesi, mis on kastetud rammusa koorekastme sisse ... sest peale tuleb hammustada korralikult! :)

------
pilt siit

No comments:

Post a Comment