Thursday, March 27, 2014

Kåååd

Kåååd (Amager,Taani). pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus - IPA. Ratebeer
hinnang on 98, punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet saanud!

Tootjainfo: "Throw off the darkness, make merry and bid the light welcome! That is the simple message in our Spring IPA "Kåååd" (Frisky). Not many people know this, but there is a whole herd of beef cattle being raised in a secret Amager location on the spent grain from our beer production. This cattle herd, surely the happiest in the world, had barely tasted the grain from this very beer, before they let out a celebratory MUUH so loud that it could be heard all the way to downtown Copenhagen. The ensuing merriment in the herd caused a Stampede greater than any seen in Calgary in July. But one thing is for sure: If you, dear hophead, partake of this brew, you will become as frisky as our happy heifers as soon as you catch a whiff of the aromatic hops that we have jam-packed into "Kåååd". Have a merry old spring - and don’t do anything we, or the happy cattle, wouldn’t do...

Ingredienser: Vand, Malte: Pilsner-, Münchener-, Cara Pils og Melanoidin malt. Humler: Herkules, Tomahawk, Summit, Chinook, Simcoe, Centennial, Amarillo og Cascade. Gær: en amerikansk overgær."

Lihtne keskmist mõõtu pudel, helekuldsel sildil naisjänes :) Helevalge vaht täidab pool klaasi, olles väga tihe. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldne. Aroom on väga leebe, meenutades kergelt melonit ja mereadru.

Esmamekk on keskmisest kergem ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse paneb keele kergelt surisema hapuka mõrkjusega, justkui näriks kuusevõrseid või jooks värskeltpressitud greibimahla. Lõppmaitse toob sisse väheke linnasemagusat, kuid see mattub kohe uuesti esiletuleva männivaiguliku mõrkjuse alla. Järelmekk on mõnusalt karge, mereranda ja männimetsa meenutav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga überrüübe. Piisavalt lihtsalt joodav, kuid siiski tugeva maitselaksuga. Kõrvale pakuks küüslaugu-sõira.

----
pilt siit

No comments:

Post a Comment