Friday, March 14, 2014

Beer Geek Vanilla Shake

Beer Geek Vanilla Shake  (Mikkeller Taani). pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeris hinnag 100 ja beeradvocate'is 95 punkti!!!

Tootjainfo: "Oatmeal Stout brewed with coffee & vanilla"

Lihtne väike pudel, Beer Geek sarjale omane sildike. Ooooohhhoooo, mis siit pudelist välja klunksab ... see on üks õige raske ja tihke ja tummine kraam! Esmasest tökatmustast massist eralduv aegamisi sõrmepaksune tihke tumepruun vahukiht on samettihe. Aroom meenutab parimaid araabika kohvisid ja tammevaati, olles hapukas-mõrkjas ja tuhmilt raske.

Esmamekk on vägagi tihke ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse ... mmm ... see võtab veidi hingetuks ... parim trühvlikomm, mille kõrvale pakutakse šerri ja kohvilikööri segust tehtud želeed. Lõppmekk - oitingeltangel, mihukest kaerajaani kargavad su keelel kohvihaldjad, käevangus poolpurjus ploomid. Järelmaitse ... see lustakas seltskond täidab endaga meeled ja tajud, ruumi ja aja ning takkatipu ka su nina, mille oled liiga sügavale klaasi toppinud, saamaks veel ühte aroomilaksu.

Sellist tihkust tuleks ilmselt kirjeldada sõjaliste terminitega, kuid Gambrinus pole militarist, seega olgu lihtsalt - hullultnätskeltraske! Kleepjas palett, mis paneb keele hiljem suulakke takerduma. Magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ohkimaajavalt raske MEGARÜÜBE! Võtke hoiatust kuulda - seda õlut EI SAA JUUA! Siia juurde on mõistlik pakkuda suur klaas vett, soovitavalt gaseeritud, ja ehk ka mõni jääkülm arbuusilõik või marineeritud ingverilaast, et puhastada suud ja astuda narkomaani järjekindlusega järgmise tilgakese kallale.


-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment