Monday, March 3, 2014

Gus

Gus (Ösel Beer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Kui Vöimsad Kotkad kord kaugel Tunguusimaal suurte suleliste suguvendade juures komandeeringus imemödu retsepte vahetamas käisid, läks pidu, nagu ikka, natuke lappama ning keegi ei mäleta, millest see suur plahvatus tekkis, mida tuhandete kilomeetrite taha kuuldi ja hiljem "tunguusi katastroofiks" nimetama hakati. Aga pidu toimus Merikotkas Gusi juures ja ölu pühendatud just talle! EAGLE IS LOVE"

Lihtne väike pudel, punane 0-infoga sildike ... aga see-eest käsitöö selle sõna ehedas mõttes :)  Sõrmepaksune valkjas-kreemikas vahukiht on väga püsiv. Aroom on esmalt intensiivselt pärmine, kuid seejärel muutub mõnusalt vaarikavarre ja rooiboos-tee sarnaseks. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukaks, meenutades ülekuivatatud sügisõunu ja metsistunud pirne. Lõppmekk käänab taas mõrkjuse poolelel, olles vaigune ja heinane, raskepärane ja vürtsikas. Järelmaitse jääbki just selle vürtsika, lausa kergelt piprase hõõgumisena pikaks ajaks keelt torkima.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga jõuline rüübe. Pisut rohkem linnasemagusat ja keha ning kangust tooks selle rüüpe kenasti IPAde klassi ja paigutaks korrus kõrgemaks hinnangu mõttes. Praegu soovitaksin serveerida koos suitsuvorsti viilakatega.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment