Saturday, March 29, 2014

Dr.Jones

Dr.Jones (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol.  Liigimääratlus - ameerika IPA

Tootjainfo: IBU 80

Lihtne väike pudel, kribukirju silt.  Kergelt kreemikas vaht täidab 80% klaasist, muutudes küll suuremulliseks, kuid olles ülimalt püsiv. Õlle värvus - kergelt hämune kuldne merevaik. Aroomis domineerib kuusevaigu mõrkjus, millele lisandub rosinate ja mango magusakas noot.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja intensiivselt mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse paneb keelenäsakesed erutunult võdisema, niivõrd tormakas on see maitselaviin - siin seguneb passioon ja mango, kuusevõrse ja kadakamari, tumedad rosinad ja konserv-virsik. Lõppmaitse toob humalafriigi näole laia naeratuse, keerates keelele kummuli tünnikese kirbevõitu taruvaiku ja lisades sellesse veidi purustatud kreeka pähkleid ja kuivatatud virsikuid. Järelmekk on pikk ja lohisev nagu mõisa köis, mis jätab rehepapi järel maha reetliku jälje mõisahärra aidast kuni oma saunani - iial ei tea, millal tublit tõrvast köit vaja võib minna!

Keskmisest sutsu raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud buketiga, mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkja buketiga ÜBER-tasemega IPA! Siia juurde pakuks jõhvikatega ja kadamakamarjadega hautatud loomalihaviile.
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment