Tuesday, March 4, 2014

Big Ben

Big Ben (Crafty Dan, UK). pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: pruun eil. Nii ratebeer kui beeradvocate pole veel koondhinnet välja arvutanud.

Tootjainfo: "Strong hop aroma on a sweet brown ale with a long bitter-sweet finish. Hops: Fuggles, Goldings, Challenger, Citra, Chinook, Summit. Yeast: Thwaites Ale Yeast. Malts: Pale Ale & Crystal."

Väike õlakas pudel, sildil kuulus Big Beni sihverplaat. Kreemikalt pruunakas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis püsib mõnda aega. Õlle värvus - tume kirsipunane. Aroomis on huvitav segu kuivatatud apelsinikoorest ja õuntest ning kardemonist.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergem ning hapukas-magus, keeksilik. Keskmaitse on säravalt hapukas, kirkalt maitseküllane ja kergelt lagritsane. Lõppmekk viskab sisse õrna melassinooti, kuid vajub võrreldes eelnevaga pisut ümaraks. Järelmaitse on rosinane ning kuidagi ... kaneelikuivikuid meenutav.

Keskmisest kergema kehaga, veidi õlise paletiga, hapukas-magusa-mõrkja buketiga lihtsapoolne rüübe. Paras pakkuda koos kerge pastaroaga.
--------
pilt siit (parempoolne)

No comments:

Post a Comment