Saturday, March 1, 2014

Ærø Hertug Hans No. 5 Valnød

Ærø Hertug Hans No. 5 Valnød (Rise Bryggeri, Taani). pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: bock. Ratebeeri hinnang on 30 punkti ja beeradvocate pole veel koondhinnet pannud.

Tootjainfo google tõlke abil: "No. 5 Walnut Duke Hans - also called Rise valnøddeøl - is brewed by pilsnerbygmalt, karamelbygmalt, sortbygmalt and wheat malt, water from the local drilling and aroma hops Goldings. There are added fermenting yeast, ascorbic acid (E300) and walnut extract. The result is a fantastic harmonious, maroon, strong bottom-fermented "Bock" beer with a delicate walnut flavor."

Keskmist kasvu pudel, lillakasvalge sildikujundus. Valge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis vajub kiiresti kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane pronks. Aroomi põhja moodustab väga hea vesi, millele lisandub karameljas linnasemagusus ning kergelt õline pähklinüanss.

Esmamekk on keskmisest tihkem ning karamelliselt magus-vürtsikas. Keskmaitse mõjub väga soojalt ning pähkliselt, kreemikalt ja sepikuliselt. Lõppmaitse meenutab kukekommi - selline kõrvetatud suhkru ja pähklisiirupi laine käib suus ringi, et hoia alt! Järelmekk on hapukas-vürtsikas ning alkoholine.

Keskmisest raskema kehaga, veidi õlise ja alakarboniseeritud paletiga, magus-vürtsikas-hapuka buketiga jõuline ning tajutavalt kange rüübe. See on üks atsakas rüübe, mis vajab korralikku sakummi - miskipärast tulevad silme ette suured hinkaalid!

----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment