Monday, March 31, 2014

Beer Geek Bacon

Beer Geek Bacon (Mikkeller Taani). pdl 0,33 l. alc 7,5%vol. liigimääratlus: suitsuõlu / kaerastout. Ratebeeris 99 ja  beeradvocat'is 88 punkti!!!

Tootjainfo: "water, malt, roasted barley, oats, hops, yeast and gourmet coffee: This is a smoked version of Beer Geek Breakfast."

Lihtne väike pudel, tuhmroosades toonides kujundus kogu Beer Geek stiilis, lisandina peekoniviil õlleklaasis :) Tumepruun vaht irdub aeglaselt õllest sõrmepaksuseks kihiks, olles überpüsiv. Õlle värvus - mustjaim must. 

Aroom ... ehhhheee ... no mis te arvate? No muidugi suitsune! Ja veel oi kui mõnusalt suitsune. Kas teil on kunagi õnnestunud nuhutada suitsupõrsast - sellist tervena küpsetatut? Vot just sihuke ta ongi! Mitte vänge, mitte lahja, mitte magus, mitte mõru ... aga sihuke paras ... kui te teate, millest ma räägin :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja vaguralt mõrkjapoolne. Keskmaitse lööb aga kõik registrid valla, kallates su keelele ümber vedela suitsu tünni, kattes selle mõrkjalt kleepja kihiga. Lõppmaitses imbub suitsukihist läbi ka kohvi hapukust ja suitsuploomi magusakat kirbust, kuid Suits jääb siiski pealikuks. Järelmekk unustab end su keelepärale telklaagrisse, järades suitsupõrsa kondikesi ja imetledes õhtupäikest läbi lõkkesuitsu, rüübates suitsuploomidel laagerdunud šerrit peale.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Seda on raske unustada, kuid kerge uuesti näppu haarata, kui soovid midagi peaaegu lihalikult rasket, aga samas siiski mõnusalt joodavat. Siia kõrvale pakukski põrsakoibi nagu kunagi Audru Kuldlõvis pakuti ... aga seda aega ei tule enam iial tagasi :)

-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment