Tuesday, March 25, 2014

Hard Lager

Hard Lager (A. Le Coq, Eesti). prk 0,5l. alc 5,3%. liigimääratlus: hele laager. Ratebeer pole veel koondhinnet välja töötanud, beeradvocate ei tunne seda jooki üldse.

Tootjainfo: "Hard Lager on iseloomuga hele õlu, mille värvis on tugevust, maitses jõudu ja vahus vihasust. Mehiselt humalane õlu - kohal seal, kus maa müriseb. Valmistatud odralinnastest."

Musta värvi purgil ühel pool kotkas ja vapp, teisel pool Arraku koll ja kiri "Metsaõll." Kiita tuleb IBU väljatoomise eest - selleks on 25. Kollakas vaht moodustab kahe sõrme paksuse vahukihi, mis püsib üpris korralikult vaatamata suuremullisele olekule. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom on sisuliselt olematu, kerge linnasevine on vaevu tunda.

Esmamekk on kergepoolne ja mõrkjas. Keskmaitses veidi mesist linnasefooni ja päris meeldivalt humalamõrkjust. Lõppmaitse jääb samasuguseks mõrkjas-magusaks, lisandub vaid õrnalt tajutav hapukas kõrvalnoot. Järelmekk karge ja kerge, üsna mõnusalt keelepära torkivalt humalane.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusa buketiga päris nauditav lauaõlu. Sobilik koos küüslauguleibadega, kuid täiesti ka omaetterüübatav.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment