Sunday, March 30, 2014

Vormsi Tume

Vormsi Tume (Vormsi Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3%vol. Liigimääratlus: tume eil. 

Tootjainfo: "Filtreerimata ja pastöriseerimata elus õlu. Lubatud vähene sade. Pruulitud odralinnastest, humalatest, pärmist ja põhjaveest."

Lihtne väike pudel, rõngasristi motiiviga moodne silt. Kuna silt pole veel trükikojast kätte saadud, siis näete seda pildil taustal eraldi paberil :) Pruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist, olles üle keskmise püsiv. Õlle värvus - väga tume, peaaegu mustjas punane. Aroom on väga nauditav - kergelt suitsune nagu kõrvetatud linnastele kombeks, lisaks õrnalt kohvine ja pisut ploomine.

Esmamekk on keskmise kehaga, vürtsikapoolne ja hapukas. Keskmaitses kõnetab seesama suitsune-kohvine toon, millele lisandub hapukasmagus ploominektar. Lõppmaitses muutub üldpilt tummisemalt linnaselikseks, biskviitjaks, samas jätkab kogu aeg keele kerget torkimist hapukas-vürtsikas kõrvaline emotsioon, mis on omane ülekarboniseeritud mineraalveele. Järelmaitse taandub üsna pehmeks, ploomikeeksilikuks biskviitjaks tunnetuseks, millest ei kao aga seesama torkiv taju, kolides nüüd keele tagumistesse allnurkadesse.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, vürtsikas-hapukas-magusa-hapuka buketiga rüübe, mille liigitaks dubbeli kategooriasse. Kõrvale pakkuda suistusingi viilukesi.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment