Saturday, March 8, 2014

Primátor Weizenbier

Primátor Weizenbier (Pivovar Náchod, Tšehhi). pdl 0,5 l. alc 5,0% vol. Liigimääratlus: saksa tüüpi nisuõlu. Ratebeeri hinnang 65 ja beeradvocate' oma 85 punkti.

Tootjainfo: "Weizenbier – World´s best lager, overall winner in WBA 2013. This has been an incredible achievement for our Brewery. Primátor Weizenbier has been crowned by the international, highly respected judging panel. Beers have been blind tasted by judges and the competition was among 600 entries from over 30 countries in the annual WBA. The styles, subcategory and category winners are announced. And this year they named PRIMÁTOR Weizenbier an absolute winner. Awesome...."

Lihtne keskmist mõõtu pudel, edev etiketindus ja kelkimine "2013.a parim" muudab kogenud õllenohiku ettevaatlikuks - tavaliselt kipub vile peale minema rohkem auru nendel, kes toodavad keskpärast kraami.

Valge vaht täidab 2/3 klaasi ning on tihe ja püsiv. Õlle värvus - tugevalt udune kuldkollane. Aroom on äärmiselt meeldiv - raske linnaste magususest ning samal ajal aromaatselt värske, meenutades pigem belgia nisuõlut oma apelsinise kõrvaltooniga.

Esmamekk on kesmisest kergem ja magusakas. Keskmaitse on jällegi vägagi meeldiv, maitseküllane ja samas kerge - siin on kuldseid rosinaid ja saialikku linnast. Lõppmekk on kergelt humalamõrkjas ja vaniljene. Järelmaitse on väga värske, klaar ja soe.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkja-vürtsika buketiga väga-väga nauditav rüübe! Suurepärane klaasike nii janu kustutuseks kui lõunasöögi kõrvale.
-------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment