Monday, March 3, 2014

Ærø Stout Kong Arthur

Ærø Stout Kong Arthur (Rise Bryggeri, Taani). pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: stout. Ratebeeri
hinnang on 45 punkti, beeradvocate ei tunne seda jooki.

Tootjainfo googel tõlgi vahendusel: "Aero Stout - King Arthur is produced on the occasion of Soby Shipyard 75th anniversary in 2006. Arthur Jorgensen founded the shipyard, which today is Ærø's largest employer. King Arthur is traditionally brewed from water Rise, pale ale barley malt, black barley malt, wheat malt and sugar. The used hops are English first gold and Goldings. For this brew is specially imported top-fermenting yeast. There is added ascorbic acid (E 300). Stouten has a concentrated flavor of black malt with hints of coffee and licorice. Humlearomaen is only anelig - a real "dry-stout"."

Keskmist mõõtu pudel, mustjassinisel sildil humalad. Kohvipruun vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis muutub suuremulliseks, kuid püsib mõnda aega. Õlle värvus - must. Aroom on magusakas ja suitsune korraga, justkui nuusutaks korraga nii suhkruga kohvi ja suitsusinki. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse täieneb magusaka, täidlasema rosinakeeksiliku nüansiga. Lõppmaitse meenutab kergelt kohvikreemi ja ploomikompotti. Järelmekk on aga hapukas ja kergeke, jäädes vaid nõrga jäljekesena lühidalt kestma.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusa buketiga vastuoluline rüübe. Halb ta ei ole, oh ei ... aga nagu kiita kah millegi eest ei saa. Pakuksin seda koos inglispärase karjaseepirukaga.

----
pilt siit

No comments:

Post a Comment